- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Заједничке претње јачају сарадњу Русије и Кине | Од четвртка до четвртка

© Sputnik / Павел Быркин / Уђи у базу фотографијаПредседници Кине и Русије, Си Ђинпинг и Владимир Путин, на састанку у Москви
Председници Кине и Русије, Си Ђинпинг и Владимир Путин, на састанку у Москви - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2023
Пратите нас
Догађаје који су обележили претходну недељу коментарисаће у емисији радио Спутњика „Од четвртка до четвртка” Александар Митић, научни сарадник Института за међународну политику и привреду.

Заједничке претње само јачају сарадњу Русије и Кине поручио Владимир Путин након састанка са Си Ђинпингом на маргинама самита иницијативе „Појас и пут“.
После америчког председника Џозефа Бајдена, подршку Израелу пружају и британски премијер Риши Сунак и немачки канцелар Олаф Шолц.
Док је Европа у страху од тероризма, Европски парламент изгласао Резолуцију у којој предлаже мере против Србије ако се утврди да је умешана у догађаје у Бањској али и извештај у којем се захтева одлагање пописа у Црној Гори.
Врховна рада усвојила је нацрт закона који предвиђа забрану Украјинске православне цркве Московске патријаршије.

О емисији „Од четвртка до четвртка“

Емисија „Од четвртка до четвртка“ анализира најактуелније теме које су обележиле претходних седам дана. Води је Наташа Милосављевић.
Гости су политиколози, социолози, војни стручњаци, дипломате, новинари, добри познаваоци актуелних политичких прилика. Емитује се сваког четвртка од 21.00.
Заједничке претње јачају сарадњу Русије и Кине | Од четвртка до четвртка, 19.10.2023.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала