- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Упозорење ЕУ: Друштвене мреже да се припреме за ризик од емитовања „погубљења уживо“

© AFP 2023 / MAHMUD HAMSПрипадник Хамаса
Припадник Хамаса - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2023
Пратите нас
Комесар Европске уније за унутрашње тржиште Тијери Бретон упозорио је друштвене мреже да се припреме за ризик од емитовања „погубљења уживо“ од стране палестинског Хамаса.

„Као део наше интеракције са платформама, посебно смо их замолили да се припреме за ризик од Хамасових погубљења уживо, ризик од којег морамо да заштитимо наше грађане. Тражимо гаранције да су платформе добро припремљене за такву могућност“, рекао је Бретон у среду током говора у Европском парламенту, преноси Си-Ен-Ен.

Портпарол Хамасових бригада Ал-Касам рекао је прошле недеље да ће Хамас почети да врши погубљења цивилних талаца и да их преноси преко друштвених мрежа и медија уколико Израел буде гађао цивиле у Гази без упозорења.
„Погубљењем цивилних талаца која ћемо преносити у форми аудио и видео записа, одговорићемо на сваки израелски напад без упозорења на наше цивиле у својим кућама“, рекао је представник Хамаса Абу Обаида у аудио изјави емитованој у пондељак у програму Ал Џазире на арапском.
„Указивањем на одговорност платформи и њихових извршних директора у управљању (или недостатку управљања) нелегалним садржајем који дистрибуирају, шаљемо веома експлицитан сигнал: ствари су се промениле у Европи. Постоји закон који се мора поштовати“, поручио је Бретон.
Указао је да ће начин на који платформе одговарају на питања Комисије бити укључен у досијее о њиховој усклађености са обавезама које произлазе из Закона о дигиталним услугама ЕУ (ДСА).
Овај закон је донет с циљем стварање сигурнијег дигиталног просторау којем су заштићена основна права корисника и успостављање једнаких услова за пословање.
У емисији „Нови Спутњик поредак“ сазнајте да ли се сукоб с Блиског истока може пренети у ЕУ метрополе:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала