- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Именован нови главнокомандујући руских Ваздушно-космичких снага

© Министарство одбране РусијеРуске ваздушно-космичке снаге
Руске ваздушно-космичке снаге - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2023
Пратите нас
Генерал-пуковник Виктор Афзалов именован је за главнокомандујућег Ваздушно-космичких снага војске Русије, рекао је за Спутњик добро информисани извор.
"Генерал-пуковник Виктор Афзалов именован је за главнокомандујућег Ваздушно-космичких снага Русије. Пре тога он је био вршилац те дужности", рекао је извор Спутњика.
Пре Афзалова на челу ВКС био је генерал Сергеј Суровикин.
Генерал-пуковник Виктор Афзалов је завршио Вишу војну школу Пушкин за радиоелектронику противваздухопловних снага (ПВО). Војни ПВО универзитет је завршио 2000. године, 2010. године је завршио Војну академију генералног штаба Војске Руске Федерације.
Био је на функцији начелника ракетних дивизија ПВО корпуса и начелник штаба првог заменика команданта војске Ваздушно-космичких снага и ПВО. У јулу 2017. године је именован за команданта војске Ваздушно-космичких снага и ПВО Источног војног округа, а у августу 2018. године је на позицији начелника Главног штаба Ваздушно-космичких снага Русије.
Сергеј Суровикин је именован за начелника Главног штаба Ваздушно-космичких снага у октобру 2017. године. До тада је командовао руским јединицама у Сирији и био је командант војске Источног војног округа. У октобру 2022. године је именован за команданта руских снага у зони специјалне војне операције, а у јануару ове године је постао заменик команданта.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала