Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Командант Кфора дошао у Београд

© Фото : Уступљено Спутњику/Министарство одбране/Даримир БандаГенерал Милан Мојсиловић и генерал Озкан Улуташ
Генерал Милан Мојсиловић и генерал Озкан Улуташ - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2023
Пратите нас
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић примио је данас команданта Кфора генерал-мајора Озкана Улуташа, који је ову дужност преузео прошле недеље.
На састанку начелника Генералштаба Војске Србије и команданта Кфора у Београду разговарано је о актуелној безбедносној ситуацији на Косову и Метохији и активностима које се могу предузети ради унапређења мира и безбедности на простору јужне српске покрајине.
Генерал Мојсиловић је у разговору истакао да Војска Србије, у складу с Резолуцијом 1244 Савета безбедности Уједињених нација и Војно-техничким споразумом, Кфор препознаје као једину легитимну оружану формацију на Косову и Метохији и изразио очекивање да ће међународне снаге безбедности предузети неопходне кораке за деескалацију ситуације у Покрајини и заштитити српско национално, културно-историјско и верско наслеђе.
Начелник Генералштаба је истакао значај сарадње на свим успостављеним нивоима између Војске Србије и Кфора, а у циљу очувања безбедности и превенције криза, уз потпуно и непристрасно спровођење мандата који је Кфору дат резолуцијом Савета безбедности Уједињених нација, саопштено је из Министарства одбране.
Турски генерал Озкан Улуташ (десно) током примопредаје команде Кфора на Косову и Метохији - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2023
СРБИЈА
Ко је нови командант Кфора: Турски генерал који се усавршавао у Кини и службовао у команди НАТО
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала