- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Покушаји САД да врше притисак на Русију били и остаће неефикасни

© Sputnik / Алексей МайшевПоглед московски Кремљ
Поглед московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2023
Пратите нас
Покушаји Сједињених Америчких Држава да изврше притисак на Русију нису тајна, али они су неефикасни и тако ће бити и у будућности, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Колико разумемо, председник Бајден је говорио о томе да ће он лично и САД наставити да врше притисак на Русију и да је обуздавају. Ми то одавно знамо, то није тајна. Бајден притом није рекао ни речи о томе да су до сада ти напори за обуздавање Русије били веома неефикасни, а биће такви и у будућности“, рекао је Песков новинарима.
Он је, такође, истакао да је за Кремљ неприхватљив Бајденов тон обраћања у вези с Русијом и њеним председником Владимиром Путином.
„Разуме се да је сада веома забрињавајући, потенцијално веома опасан моменат у међународној ситуацији рат на Блиском истоку. Он је врло емоционалан и много је емоција у наступима разних политичара, укључујући и високо рангиране политичаре и државнике, али тешко да таква реторика може да приличи одговорним шефовима држава и тешко да таква реторика може бити прхватљива за нас“, рекао је Песков, одговарајући на питање новинара како Кремљ реагује на наступ Бајдена, који је покушао да повуче паралеле између Хамаса и Путина.
Песков је додао да је тема председника Русије Владимира Путина у реторици америчког естаблишмента већ постала константа.
„Тема Путина у реторици америчког естаблишмента, од нижег и средњег до ннајвишег представља константу. Презиме Путина је неодвојиви део унутрашњег политичког живота САД. Ми то видимо, констатујемо, то се види голим оком“, додао је Песков.
Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2023
СВЕТ
Помоћ Украјини и Израелу - паметна инвестиција: Шта је Бајден поручио у обраћању нацији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала