- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медији: Нови руски ракетни лансер „Тосочка“ – кошмар за украјинску војску

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаВишецевни ракетни лансер ТОС-2 "Тосочка" на Паради победе у Москви
Вишецевни ракетни лансер ТОС-2 Тосочка на Паради победе у Москви - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2023
Пратите нас
Коришћење тешког ракетног система ТОС-2 „Тосочка“ у Украјини лоша је вест за Оружане снаге Украјине, пише пољски портал „Интериа“.
„Паљба из тог оружја може за неколико секунди да нанесе страховиту штету и да уништи свакога ко је у њеном домету. Имамо посла с тешким артиљеријским системом, који може да испаљује страшне термобаричне пројектиле“, наводи се у тексту.
Термобарична бомба, како објашњава аутор, има изузетно високу температуру и огорман притисак, а њен ударни талас може да продре унутар објекта, тако да је смртно опасна за све унутар здања.
ТОС-2 има оклопљену кабину, а његов моћни мотор му омогућава да се креће брзином до 100 километара на сат. У задњем делу је уређај за испаљивање пројетила, а домет ракета је повећан с три на 15 километара., наводе аутори текста.
„Тосочка“ се разликује од постојећих система ТОС-1 „Буратино“ и ТОС-1А „Сонцепек“ побољшаним тактичко-техничким карактеристикама, а први пут је представљена у јуну 2020. године на Паради победе у Москви.
Хаубице Гиацинт С у краснолиманском правцу - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2023
Специјална операција у Украјини
Руси употребили најновији ракетни лансер: „Тосочка“ се показала у зони СВО /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала