- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Вашингтон обмањује цео свет: Москва оптужила Америку да зарађује на крви

© AP Photo / Dmitry LovetskyМинистарство иностраних послова Руске Федерације зграда панорама РФ МИД Русија
Министарство иностраних послова Руске Федерације зграда панорама РФ МИД Русија  - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2023
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе, које представљају њихову помоћ Украјини као „борбу за слободу и демократију“, у ствари следе просту рачуницу, обмањујући цео свет, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.
Она је реаговала на изјаву председника САД Џозефа Бајдена који је у обраћању нацији рекао да је подршка САД Украјини и Израелу „мудра инвестиција“ која ће бити од користи за америчку безбедност генерацијама унапред.

„Раније су то називали 'борба за слободу и демократију'. Сада се испоставило да је то једноставно рачуница. То је увек и било, само су обмањивали свет кријући се иза вредности које за Вашингтон не постоје“, написала је Захарова на Телеграму.

Како додаје, ратови су за САД традиционално представљали „разумну инвестицију“ јер се нису водили на њиховој територији, а за туђе расходе нису марили.

„Ништа лично, то је само посао. А што се тиче 'дивиденди', пре једног века дугогодишњи члан Врховног суда САД Оливер Вендел Холмс млађи је рекао: 'Саморазвој човека умире са њим, као што и његове врлине нестају из сећања, али дивиденде од акција које завештава својој деци живе и чувају сећање на њега'. Судећи по свему, све је умрло и нестало код оних који на овај начин суде о дивидендама на крви“, поручила је Захарова.

Раније се Бајден у обраћању нацији заложио за наставак пружања помоћи Украјини и Израелу. Како је рекао, прекид подршке угрозио би безбедност САД и њихов статис „партнера са којим други желе да сарађују“. Због тога амерички лидер планира да упути Конгресу „хитан буџетски захтев за финансирање потреба САД у сфери националне безбедности и подршку кључних партнера, укључујући Израел и Украјину“.
У емисији ”Нови Спутњик поредак” сазнајте да ли се сукоб с Блиског истока може пренети у ЕУ метрополе.
Зграда Стејт департментa - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2023
СВЕТ
Званичник Стејт департмента поднео оставку због Бајденових одлука о наоружавању Израела
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала