- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

НСРС подржала вето Жељке Цвијановић на закључак Председништва БиХ

© Фото : РТРССвечана седница новог сазива НСРС
Свечана седница новог сазива НСРС  - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2023
Пратите нас
Народна скупштина Републике Српске је двотрећинском већином подржала вето српског члана Председништва БиХ Жељке Цвијановић на закључак Председништва који је усвојен на последњој седници без консензуса.
За ову одлуку од 72 присутна посланика, гласало је 66, док је један био против, а нико уздржан.
Одлука ступа на снагу даном доношења и биће објављена у Службеном гласнику Републике Српске.
НСРС је на тај начин подржала одлуку о потврђивању изјаве српског члана Председништва БиХ према којој је закључак Председништва БиХ поводом "ескалације напада органа ентитета Република Српска на основне одредбе Дејтонског мировног споразума и угрожавања уставноправног поретка БиХ", усвојен без консензуса на осмој редовној седници Председништва БиХ од 10. октобра, веома штетан по виталне интересе Српске.
Српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је да је "закључак Председништва поводом ескалације напада органа Републике Српске на темељне одредбе Дејтонског споразума и угрожавања уставноправног поретка државе БиХ" не само крајње неистинит већ и да на малициозан начин покушава да представи политичку ситуацију у БиХ, као и да је функционално усмерен ка реализацији циљева унитаристичке политике коју заступају политички актери са седиштем у Сарајеву".
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала