- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Представници НАТО-а одржали хитну седницу због састанка Путина и Орбана

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаСастанак руског председника Владимира Путина са мађарским премијером Виктором Орбаном
Састанак руског председника Владимира Путина са мађарским премијером Виктором Орбаном - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2023
Пратите нас
Представници земаља НАТО-а одржали су у среду хитну седницу у Будимпешти, како би размотрили састанак председника Русије Владимира Путина и премијера Мађарске Виктора Орбана, преноси Блумберг позивајући се на саопштење Амбасаде САД у Будимпешти.
„Савезници Мађарске из НАТО-а су изразили забринутост за безбедност, осудивши састанак премијера Виктора Орбана с председником Русије Владимиром Путином ове седмице“, наведено је у саопштењу.
Како наводи агенција, то сведочи о јачању несугласица унутар војног блока због односа Будимпеште с Москвом.
Према речима представника Амбасаде САД, амбасадори земаља-чланица Алијансе су се у четвртак у Будимпешти састали да би размотрили „проблеме“, настале након састанка Орбанаи Путина.
У САД су оптужили Орбана да подрива јединство Запада због закључивања енергетских уговора с Русијом, покушаја да ограничи помоћ Украјини, спречавања ширења НАТО-а и јавних позива Европској унији да укине економске санкције против Русије.
Премијер Мађарске Виктор Орбан састао се у уторак у Пекингу с руским председником Владимиром Путином, на маргинама форума „Појас и пут“. Према Орбановим речима, Мађарска не тежи сукобу с Русијом и жели да одржи билатерлане односе с Москвом у оној мери, у којој то допуштају санкције.
Председник Русије Владимир Путин и премијер Мађарске Виктор Орбан у Будимпешти  - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2022
РУСИЈА
Орбан открио шта му је Путин рекао пре специјалне операције у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала