- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: ЕУ не доноси ништа добро у зонама сукоба у свету, као ни у дијалогу Београда и Приштине

© AP Photo / John MinchilloСтални представник Русије у УН Василиј Небензја
Стални представник Русије у УН Василиј Небензја - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2023
Пратите нас
Европска унија девалвира сопствене вредности испоручивањем офанзивног наоружања и војне технике Кијеву, а такође не доноси ништа добро ни у процесу нормализације јерменско-азербејџанских односа, као ни у дијалогу Београд-Приштина, изјавио је стални представник Русије при УН Василиј Небензја.

„ЕУ је континуирано током много година спремала Украјину за конфликт против Русије, затварајући очи на све појаве у тој земљи које би у земљама чланицама Уније биле незамисливе. На тај начин девалвира сопствене вредности. Брисел испоручивањем офанзивног наоружања и војне технике Кијеву крши своје норме о недопустивости оваквих пошиљки у зоне сукоба“, објаснио је Небензја, говорећи на отвореним дебатама у Савету безбедности на тему улоге регионалних механизама у одржању међународног мира и безбедности.

Дипломата је додао да ЕУ „не доноси ништа добро ни кад су у питању нормализација јерменско-азербејџанских односа“, као ни дијалог на релацији Београд-Приштина.
„Овај списак се може наставити. Очигледно је да се Брисел руководи искључиво геополитичким амбицијама, тежњом да освоји нове сфере утицаја, поново колонизује политички и економски угрожене државе“, нагласио је руски представник у УН.
Небензја је закључио да због тога укљученост ЕУ у међународне напоре за одржање мира и безбедности води само насиљу, хаосу и нередима.
У новој емисији „Мој поглед на Русију“ откривамо шта се све од оружја може видети на територији Украјине :
Александар Вучић  - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2023
СРБИЈА
Вучић за „Фајненшел тајмс“: Европска унија никада Србији није пружала толику подршку као Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала