- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Читава вечност“ – Партизан је пао после драме, а Жељко објаснио узрок пораза

© Sputnik / Лола ЂорђевићЖељко Обрадовић
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2023
Пратите нас
Трећи пораз у четири меча Евролиге уписао је Партизан, овога пута после драме и продужетка у Пиреју против Олимпијакоса (98:94), а Жељко Обрадовић није крио да је пропуштена велика прилика за скалп грчких црвено-белих.
Џејмс Нанели успео је тројком практично уз звук сирене да да одведе меч у продужетак, али су црно-бели пали у додатних пет минута.
„Ако играте продужетак и играч на начин на који смо играли, онда мислим да смо пропустили прилику. Честитам Олимпијакосу на победи“, изјавио је прекаљени стручњак који има рекордних девет титула Евролиге.
Олимпијакос је благу предност у првом полувремену одржавао кроз офанзивни скок, користивши грешке Партизана и велики број изгубљених лопти.
„Прво полувреме код нас је био проблем у изгубљеним лоптама и офанзивном скоку противника. Упркос томе, имали смо добар резултати и минус од само шест разлике. Срећан сам због реакције у другом полувремену, само неке одлуке које смо донели у завршници су биле лоше и због тога смо изгубили утакмицу“, рекао је Жељко.
Обрадовић је „вруће главе“ експресно успео да лоцира проблем и шта је пресудило да Партизан на крају падне у паклу Пиреја.
„Још једна важна ствар је што смо играли без Каминског и Алена Смаилагића превише дуго због пете личне грешке. ТО је за нас био велики пробле. Има много кључнихи момената у мечу, уколико играте добро и двојица високих играча због пет личних морају напоље. Ако погледате статистику, играли смо укупно 13 минута без центра. То је у кошарци цела вечност, тих 13 минута“, сликовито је дочарао разлог пораза у Атини Жељко Обрадовић.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2023
СПОРТ
И све је као пре: МВП партија Николе Јокића – разиграни Мицић пунио колоне /видео/
Партизан и Игокеа - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2023
СПОРТ
Смаилагић бриљирао, Нанели дао наду – Пантерове невоље пресудиле Партизану у Пиреју
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала