- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ласлов мајсторски преокрет за ново полуфинале

© Tanjug / Frank Molter/dpa via APЛасло Ђере
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2023
Пратите нас
Ласло Ђере, српски тенисер, пласирао се у полуфинале турнира у Стокхолму победом над Чехом Томашом Махачем резултатом 5:7, 7:6, 6:4. Ласлов противник сервирао је за победу међутим, српски тенисер је преокренуо и за финала ће се борити против искусног Гаела Монфиса.
После Миомира Кецмановића и Ласло Ђере обезбедио је полуфинале, треће у сезони, а 18. у каријери.
Конфузан је био први сет у којем је Ласло изгубио сервис гем, а онда направио два брејка и повео са 4:1 Из те ситуације успео је да се врати чешки тенисер и направи чак и преокрет.
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2023
СПОРТ
Богдан наместио тројку – Никола двоцифрен
Није то било добро за Ласла ни на психолошком нивоу да после тако лепе предности испусти сет, али српски тенисер показао је да је напредовао и у том аспекту. Почео је сет на исти начин, дозволио је одмах брејк, али је исти и вратио.
Повео је Ђере са 3:1, али Махач се поново вратио да би у једанаестом гему Чех и сервирао за победу. Био је на неколико од тога, али је Ђере успео да се придигне и у том кључном тренутку направи брејк.
У напетом тај-брејку преломио је Ласло и успео да уведе меч у трећи сет.
Одлучујући сет донео је оно што је фалило обојица у прва два сета, а то је била сигурност. Свако је освајао свој сервис гем, све до седмог када је другу брејк лопту искористио Ђере.
Важан тренутак догодио се у наредном гему када је српски тенисер спасао две брејк лопте, после чега је искористио свој сервис за победу и пласман у полуфинале.
Био је то физички тежак меч и због тога Ласло није сигуран колико ће успети да се припреми за сусрет против Монфиса.
„Пресудила је моја воља за победом. Физички се нисам осећао толико добро, али играо сам добро и веома сам срећан што сам прошао. Нећу имати довољно времена да се одморим, али тако је то у тенису, пробаћу да се опоравим што боље. Монфис има одличан сервис, један од ветерана, недавно се вратио после повреде, али видео сам да је у форми, игра добро. Много пута смо заједно тренирали, још нисмо играли званичан меч, даћу све од себе“, рекао је Ђере после победе.
Ласло и Гаел на терену су у суботу од 18 часова, а претходно се од 14 састају Кецмановић и Котов.
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2023
СПОРТ
Кецмановић у полуфиналу – у првом сету оставио противника на нули
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала