Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Данас ће вероватно бити најтежи дан за мене и за Србију

© Tanjug / RADE PRELIĆАлександар Вучић на прослави СНС-а у Шапцу
Александар Вучић на прослави СНС-а у Шапцу - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2023
Пратите нас
Данас ће вероватно бити најтежи дан за мене и најтежи за Србију, за сат времена долази „велика петорка“, знам са чим долазе, борићу се да сачувамо Србију и наш народ на Косову и Метохији, тражићемо начин и успећемо да сачувамо Србију и да је не дамо на поклон никоме, изјавио је председник Србије Александар Вучић.
„Ноћима због тога не спавам, не знам да ли бих викао од муке или плакао. Све што могу да вам кажем на крају је да, тражићемо начин и успећемо да сачувамо Србију и да је не дамо ником на поклон, већ да увек припада нашим грађанима“, поручио је председник Србије у Спортској хали „Зорка АИК банка“ у Шапцу на прослави 15. годишњице оснивања Српске напредне странке.
Он је додао да у Председништво долази тзв. петорка „великих, најјачих силних“, а да је Србија мала земља, која мора да води бригу о себи да сачува свој народ и своју децу.
„Ја могу да вам обећам да се нећу борити да сачувам себе, али ћу се борити свим срцем да сачувам земљу ма колико да су силни и јаки. Чуваћу и Косово и Метохију и наш народ на КиМ“, поручио је Вучић.
Вучић је подсетио да је министарство финансија САД увело санкције члановима породице председника Републике Српске Милорада Додика.
„Што се региона тиче, хвале се како су увели санкције Додиковој деци. Свака вам част јунаци и унуцима уведите санкције“, рекао је Вучић.
Вучић је рекао да ће наставити да се бори за стабилност и безбедност Србије, али и за будућност, јер је како је рекао, важно да „наша деца имају будућност“.
„Урадићемо веома брзо тај пут до Текериша и Цера, да се не стидимо када из Београда идемо. Радићемо нове путеве и пруге. И радићемо још више. А Србија ће још брже да напредује у да граби снажно и јако“, рекао је Вучић.

На предстојећим изборима подржаћу СНС

Вучић је рекао да ће на предстојећим ванредним изборима подржати СНС и заједно се борити са напредњацима.
Српска напредна странка прославља данас 15 година од оснивања у Шапцу, а Вучић је поручио напредњацима да предстојећи избори треба да буду за њих најважнији.
„Покушаће да сруше све оно што сте ви стварали својом снагом и енергијом и зато је важно да се боримо, јер нећу да се склањам и правим неутралан, јер бити неутрална и не бити уз своју СНС је злочин према Србији и зато ћу да је подржим својом свим срцем и својом снагом и да се борим са вама“, нагласио је Вучић, кога је дочекао велики број људи испред спортске хале у Шапцу.
Казао је да је циљ да се настави да се гради земља и да се чува.
Вучић је по уласку у пуну спортску халу поздрављен дуготрајним аплаузом, а свечаност је почела извођењем химне „Боже правде“, пренео је Танјуг.

Вучевић: Повратили смо углед и достојанство Србије, какав она заслужује

Председник Српске напредне странке Милош Вучевић изјавио је да је та странка за 15 година постојања успела да сачува слободу и независност земље, и да је повратила углед Србије, какав она заслужује.
„И када подвучемо црту после ове 15 година постојања СНС-а, странке која је била неопходна Србији, њеној политичкој сцени, видећемо километре и километре ауто-путева, видећемо модернизоване и брзе железничке пруге, видећемо стотине фабрика, видећемо нове клиничке центре, болнице, домове здравља, обновљене и изграђене школе, обданишта - изграђене и посејане широм Србије, Србије где данас ради 500.000 људи више него што је радио пре неких 10 година. То је наша заједничка победа“, поручио је Вучевић на прослави.
У Спортској хали у Шапцу догађају су присуствовали и функционери и чланови странке.
Српска напредна странка основана је 2008. године након што се одвојила од Српске радикалне странке.
СНС је владајућа политичка партија у Србији од 2012. године.
Први лидер био је Томислав Николић, потом је Александар Вучић на челу странке био 11 година, до маја ове године када се повукао са функције, а на место председника изабран Милош Вучевић.
Специјални представник Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак
 - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2023
СРБИЈА
ЗСО што пре: Лајчак после разговора у Приштини открио са каквим је планом дошла западна петорка
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала