- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хало Токио – веза је успостављена

© AP Photo / Manu FernandezНовак Ђоковић Бен Шелтон УС Опен
Новак Ђоковић Бен Шелтон УС Опен - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2023
Пратите нас
Аслан Карацев, руски тенисер, поражен је у финалу турнира 500 серије у Токију од младе наде америчког тениса Бена Шелтона резултатом 7:5, 6:1. Американцу је ово било прво финале, а самим тим и прва титула у каријери.
Можда је арогантан, можда његов стил тениса не одговара свакоме за гледање, можда још увек мора да учи како да се опходи према старијим колегама, али једно Бену Шелтону не може да се оспори. Он је талентован.
Новак Ђоковић и Стефанос Циципас - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2023
СПОРТ
Процват „новог Алкараса“ или помрачење грчке звезде?
Од почетка године млади Американац оправдава тај епитет и стрпљиво чека своју прилику. Некада ју је прокоцкао као мало дете ко је не зна да сачува тек добијену играчку, али временом изгледа и то учи.
На Аустралијан опену био је права сензација и стигао је до четвртфинала када га је у тешка четири сета елиминисао Томи Пол, а онда после већег дела сезону коју није одиграо на истом нивоу, стигао је УС Опен где је успео до се домогне чак полуфинала!
Тада је постала упечатљива његова „телефонска слушалица“, односно начин на који је славио победе тако што је имитирао слушалицу. Ископирао је га је Новак Ђоковић када га је победио, али Шелтон је настављао да „успоставља везу“.
У Токију је победио Таро Данијела, Џордана Томпсона, Томија Пола, Маркуса Ђирона, играче који заиста знају да буду неугодни, а поготово Пол. Потом је стигао до финала, а на велико изненађење до тог меча стигао је и Карацев.
Руски тенисер био је одличан током првог сета, али је све просуо у претпоследњем гему када је Шелтону допустио брејк. Млади Американац у другом сету као да је био сам на терену, Карацеву је допустио само гем.
Чекао је ту титулу дуго, а онда је за само сат и 24 минута до ње и стигао лакше него што је било очекивано мада је свакако био фаворит против руског тенисера.
Тражио је везу са титулом месецима, а сада је та веза коначно и успостављена.
Рафаел Надал и његво стриц Тони (лево) - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2023
СПОРТ
„Треба нам да се Новак повреди“ – Надалова бизарна изјава
Рука са лоптицама за тенис - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2023
СПОРТ
Ништа од српског финала – руска сензација и легендарни ветеран ће се борити за титулу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала