- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

НБС: Све више плаћања Дина картицама на рате

© Фото : www.dinacard.nbs.rsДина кард
Дина кард - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2023
Пратите нас
Народна банка Србије (НБС) саопштила је да је у трећем тромесечју ове године остварен промет на основу плаћања на рате Дина картицама од 2,6 милијарди динара, што је повећање за 37 одсто у односу на исти периоду 2022. године.
Како се наводи, у трећем тромесечју 2023. остварено је и 310.342 трансакција овом картицом, а то је за 31 одсто више него у истом тромесечју 2022. године.
Додаје се и да је у трећем тромесечју текуће године укупан број рата овом картицом био око 1,4 милиона, што је за 32 одсто више рата него у истом периоду претходне године.
НБС подсећа да плаћање на рате без камате дебитном Дина платном картицом у овом тренутку својим корисницима омогућавају три банке и да се тим картицама може плаћати на рате на више од 14.000 продајних места у Србији.
Плаћање на рате Дина дебитним картицама, како се истиче у саопштењу омогућено је на иницијативу НБС да се корисницима понуди безготовински платни инструмент који ће им омогућити да плаћају на одложено, у оквиру својих расположивих средстава и без потребе да се додатно задужују у банци коришћењем кредита.
Централна банка Србије наводи и да је једна од предности плаћања Дина дебитним картицама и та што се за ове трансакције не обрачунава камата нити постоје друге накнаде за корисника у вези са одложеним плаћањем, каже се у саопштењу.
Додаје се да су и трговци који омогућавају плаћање на рате овим картицама препознали предности овог сервиса, јер се плаћање одвија брзо и ефикасно, не узрокује задржавања на каси која су типична за плаћање чековима, а и трошкови за обраду трансакција су далеко нижи него у интернационалним картичним системима.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала