- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

ЗБЦГ: ДПС оптерећен Вучићем, бојкот их не води никуд

© Tanjug / NEMANJA JOVANOVICАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 22.10.2023
Пратите нас
Коалиција “За будућност Црне Горе” (ЗБЦГ) тврди да је на предсједника Србије Александра Вучића организована политичко - медијска хајка и да га Демократска партија социјалиста оптужује да је крив због одржавања пописа.
"Оптуживати Александра Вучића да је крив и због одржавања пописа најбоље говори о дводеценијском насилном наметању идентитетског инжењеринга Мила Ђукановића и ДПС-а, који се након 30. августа распао у парампарчад, и онда је пожељно тражити кривце у региону, а најпожељнија мета је Србија и њен предсједник", додају из ЗБЦГ.
Наводе да "оволика оптерећеност Вучићем постаје забрињавајућа".
"Умјесто да наши политички опоненти размишљају како да дођемо до друштвеног консензуса око најважнијих процеса у Црној Гори, они функционишу у паралелном свијету бојкота и хереметичности који их неће одвести никуд. А ако им је заиста стало до црногорске независности нека прво осуде Пицулу, Харадинаја, Јакича и остале "доброжелатаље" Црне Горе, па онда нека се врате на Александра Вучића, пошто су одавно изашли из бонуса кад је он у питању", закључили су у саопштењу.
Подсећамо, председник Србије Александар Вучић јуче је током обележавања петнаестогодишњице СНС-а, коментарисао и попис у Црној Гори који је планиран да се одржи од 1. до 15. новембра .
"Па кад долази време за попис, не редовни, него окаснели - е немојте да дамо попис пошто ће Срба да буде више. Шта у ствари хоћете, шта ви сви споља хоћете? Да забраните Србима да се изјасне као Срби, да се Србима избрише име и презиме, да Срби не смеју да кажу да су Срби. Нећете тај дан дочекати. Чуваћемо и Србију, али чуваћемо и свој народ", рекао је између осталог Вучић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала