- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Изјаве НАТО-а о Арктику ─ покушај правдања сопственог присуства у том региону

© Sputnik / Наталья СеливерстоваЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије  - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2023
Пратите нас
Изјаве представника НАТО-а о потреби да се Алијанса припреми за сукоб са Русијом на Арктику представљају покушај да се оправда сопствено присуство у том региону, изјавио је специјални представник руског Министарства спољних послова Николај Корчунов.
„Сматрам да изјава није заснована на озбиљној фундаменталној анализи руске позиције у арктичком региону и представља очигледан покушај да се оправда потреба за присуством НАТО-а у арктичком региону“, рекао је он новинарима.
Председавајући Војног комитета Северноатлантског савеза (НАТО) амерички адмирал Роб Бауер у недељу је рекао да Алијанса треба да се припреми за сукоб на Арктику, узимајући у обзир могућности које Русија има у региону.
Министарство спољних послова Русије саопштило је раније да ће Русија на јачање војног потенцијала НАТО-а на Арктику одговорити низом мера, укључујући и превентивне. Москва је, такође, раније истицала да показује уздржаност на Арктику и да значајно заостаје у односу на САД и НАТО по броју војних објеката у региону, као и да само обнавља војну инфраструктуру на Северу након распада СССР-а.
Војници руске Северне флоте  - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2023
РУСИЈА
Арктик: Нова арена за демонстрацију војне снаге НАТО-а и Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала