- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Нападнуте америчке базе у Сирији

© AP Photo / Thiqa News AgencyЕксплозија током напада милитаната на владине снаге у Алепу
Експлозија током напада милитаната на владине снаге у Алепу - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2023
Пратите нас
Америчку војну базу у близини нафтног поља Омар у источној Сирији напале су беспилотне летелице у поподневним сатима. Како је јавио канал Мајадин, на њеној територији је одјекнуло неколико јаких експлозија. Канал не даје друге детаље.
Како се наводи, дронови су напали и америчку базу у Шададију на југу провинције Хасеки.
Одговорност за ове нападе преузео је покрет Исламски отпор Ирака, који укључује борце шиитских оружаних група који су се борили против терориста из групе Исламска држава (забрањена у Руској Федерацији).
Како се наводи у саопштењу организације, које цитира телевизија, шиитски борци су претходно напали базу америчке и западне коалиције у пограничном граду Танф (250 км од Дамаска), као и избеглички камп Рукбан који се налази у његовој близини, где су стациониране марионетске формације сиријске опозиције. У тексту се наводи да је узбуна подигнута на територији два објекта и да је употребљено противваздушно оружје да се одбије напад дронова.
У понедељак ујутро нападнуте су ваздушна база у Маликији на североистоку Сирије и америчка војна база у близини гасног поља Конико у провинцији Дејр ел Зор. Шиитски борци тврде да су њихови дронови погодили све мете.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала