- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Амерички дрон шпијунира руске границе: Руска војска подигла Су-27

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаЛовац Су-27
Ловац Су-27  - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2023
Пратите нас
Руски ловац Су-27 пресрео је амерички дрон РК-4Б „глобал хоук“ и спречио нарушавање државне границе Русије, саопштило је Министарство одбране Русије.

„Руски системи за контролу ваздушног простора открили су изнад Црног мора ваздушни циљ који се приближавао државној граници Русије. Ради идентификације циља и спречавања нарушавања границе у ваздух је подигнут ловац Су-27 из дежурних снага ПВО“, наводи руски војни ресор.

Како је прецизирано, посада руског ловца идентификовала је ваздушни циљ као извиђачки дрон РК-4Б „глобал хоук“ Ратног ваздухопловства САД.
„Приликом приближавања руског ловца, страни извиђачки дрон се окренуо назад. Руски авион успешно се вратио на аеродром, а није допуштена повреда државне границе Русије“, истиче руско Министарство одбране.
Руски ловац је извео лет строго у складу са међународним правилима коришћења ваздушног простора изнад неутралних вода уз поштовање мера безбедности.
РК-4 „глобал хоук“ је најкрупнији стратешки дрон. Распон његових крила, у зависности од модела, износи до 40 метара. Полетна маса дрона премашује 14 тона, максимални плафон лета је до 20 километара. „Глобал хоук“ може да се налази у ваздуху до 36 сати и да лети на удаљеност од преко 22.000 километара. Дрон је опремљен различитом извиђачком опремом која укључује радар, систем оптичког лоцирања и инфрацрвене сензоре.
Вишенаменски ловац Су-27 - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2023
РУСИЈА
Руски Су-27 пресрео америчке бомбардере изнад Балтика
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала