- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Миомир и Душан ће жалити за пропуштеним шансама

© AP Photo / Radivoje PavicicДушан Лајовић
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2023
Пратите нас
Миомир Кецмановић и Душан Лајовић, српски тенисери, поражени су у мечевима првог кола турнира у Базелу.
Кецмановић није успео да на другом узастопном турниру савлада шестог тенисера света Холгера Рунеа, иако је добио први сет.
Кецмановић је поражен са 1:6, 7:5, 6:3, док је Лајовић свој дуел са Хубертом Хуркачом окончао у два сета, изгубио је са 7:6.
Није деловало да ће бити тако за српске тенисере, Кецмановић је одиграо бриљатан први сет против Рунеа и повео је са 1:0 у седмом гему искористивши прву сет лопту, после два остварена брејка.
Руне је у наставку успео да пронађе ритам и да преузме иницијативу, вођен тренером Борисом Бекером са трибина, а у трећем сету је направио кључан брејк на време и успео да се пласира у другу фазу турнира.
Лајовић није оставио лош утисак против 11. тенисера на АТП листи и сасвим је сигурно да ће жалити за пропуштеним шансама.
Он је изгубио са 7:6, 6:3, а оба сета су могла да оду у потпуно другом смеру.
Српски тенисер је поклекао у четвртом гему првог сета, дозволио је Пољаку да направи брејк и поведе са 4:1.
Ипак, није се предавао, изједначио је на 4:4 и потом је сет отишао у тај-брејк где је до изражаја дошао Хуркачев сервис за крај првог сета.
Добро се држао Лајовић у другом сету, нажалост пропустио је две брејк лопте у четвртом гему, а у седмом је Хуркач успео да стекне предност.
Лајовић је имао шансу да се реваншира већ у наредном, није искористио брејк шансу и потом је Пољак рутински привео дуел крају.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала