- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ о Трамповој оптужби за крађу ракета: Ми имамо своју

Највероватнији изглед руске хиперсоничне ракете 3М22 "Циркон"
Највероватнији изглед руске хиперсоничне ракете 3М22 Циркон - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2023
Пратите нас
Порптарол руског председника Дмитриј Песков прокоментарисао је изјаву бившег америчког председника Доналда Трампа о томе да је Русија наводно украла нацрте хиперсоничне ракете од САД, рекавши да Русија има своју одличну ракету, какве нема нигде у свету, и при томе има више од једне.
„Ми имамо своју ракету, одличну ракету. Тешко ми је да кажем да ли се наша ракета уклапа у схватање господина Трампа као ‘супер-дупер’. Али то је добра ракета, којој за сада нема аналога у свету, и постоји више од једне“, рекао је Песков новинарима на питање да прокоментарише изјаве бившег председника САД.
Бивши амерички председник Доналд Трамп је током предизборног митинга у Њу Хемпширу оптужио Русију да је наводно украла од Сједињених Америчких Држава нацрте хиперсоничне ракете.

О жалбама Кијева на дефицит муниције: Потенцијал колективног Запада је ограничен

Коментаришући изјаве Кијева о недостатку муниције, Песков је рекао да је потенцијал колективног Запада за производњу муниције ограничен и потребно је доста времена да се мобилишу ресурси у том погледу, стога долази до преоптерећења.
„У примењеном смислу, наравно, то захтева процену наших стручњака, углавном из ресора одбране, тако да овде не бих ништа рекао. Али генерално, наравно, потенцијал колективног Запада за производњу муниције је ограничен. Потребно је много времена за мобилизацију ресурса како би се повећао овај потенцијал. Стога, наравно, настаје одређено преоптерећење“, рекао је Песков новинарима.
Раније је премијер Украјине Денис Шмигаљ изјавио за „Фајненшел тајмс“ да се Украјина, као и читав свет, суочавају се са дефицитом мунције. Он је додао да су залихе у читавом свету исцрпљене и сва складишта су празна, стога је потребно да се производе у Украјини.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала