- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шта би било да Јокића занима кошарка?

© AP Photo / Jack DempseyНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2023
Пратите нас
Никола Јокић игра толико лагану, убедљиву кошарку да понекад делује да не улаже нимало напора у њу. Наравно, то је варка. А, упецао се и НБА кошаркаш Си Џеј Меколум који је истакао да не може да замисли Јокића како гледа видео материјале на слободан дан.
Заправо, утисак је да Јокић зна и акције свог тима, али и противничког, што је више пута показао у ситуацијама када је буквално наводио своје саиграче како да се поставе. Већ је унапред знао шта ће противник да одигра.
Нешто тако је урадио против Голден Стејта, али сада играч Њу Орлеанс Пеликанса Меколум истиче да Никола не гледа уопште кошарку. То јесте да га она не занима.
„Он не гледа кошарку уопште. Не могу да га замислим како на слободан дан гледа видео материјале (посвећене кошарци и наредним противницима)“, рекао је искусни НБА шутер.
А, спреман одговор имао је познати новинар који прати Денвер - Харисон Вајнд.
„Невероватно ми је да паметни људи, попут Си Џеја Меколума, председника НБА асоцијације играча, мисли да је Никола Јокић постао најбољи играч на свету случајно. Те да није уложио велики напор“, написао је Харисон Вајнд.
Иначе, у НБА лиги тренутно траје период припрема за нову сезону, Денвер је играо против Лос Анђелес Клиперса, славио са 103:90, а Никола Јокић је дао 25 поена и томе додао 14 скокова и осам асистенција. И то тако што није улазио у игру у последњој деоници.
Није било потребно много навијачима Николе Јокића да овакву његову добру партију посвете шкакљивом коментатору Меколуму.
Неко се нашалио па рекао да Јокић не гледа снимке о кошарци када је слободан, већ о коњима, те да се ту крије тајна.
Ко зна, можда је то и истина.
Судија са пиштаљком на мечу Евролиге - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2023
СПОРТ
Ако су желели да промовишу српски таленат – онда је у реду, у супротном...
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала