- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Мајк Џонсон нови кандидат за председника Представничког дома Конгреса

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteЗграда Капитола у Вашингтону
Зграда Капитола у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2023
Пратите нас
Републиканци су изабрали конгресмена Мајка Џонсона за свог најновијег кандидата за председника Представничког дома америчког Конгреса, неколико сати након што се претходно кандидовани Том Емер изненада повукао.
Конгресмен Емер изненада се повукао суочен са противљењем бившег америчког председника Доналда Трампа и појединих конгресмена из редова Републиканске странке.
Џонсон из америчке савезне државе Луизијане, који је нижерангирани члан руководства Представничког дома из редова републиканаца, постао је касно у уторак четврти републикански кандидат након Емера и осталих у циклусу политичких сукоба који су настали од смењивања Кевина Макартија са места председника Представничког дома, пренео је АП.
Током појединачног гласања, Џонсон је освојио већину, али пре данашњег очекиваног гласања у Представничком дому, њему ће бити потребни гласови готово свих републиканаца да би победио.
Америчка влада ризикује да обустави рад за неколико седмица уколико Конгрес не усвоји закон о финансирању до 17. новембра да би службе и канцеларије наставиле да раде.
Амерички председник Џозеф Бајден затражио је од Конгреса да усвоји помоћ од 105 милијарди долара за Израел и Украјину и за јачање границе САД са Мексиком.
Амерички Капитол у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 21.10.2023
СВЕТ
Џордан приморан да напусти трку за председавајућег Представничког дома
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала