- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Министар одбране Немачке отказао посету БиХ из безбедносних разлога

© AP Photo / Julian Stratenschulte/dpaМинистар одбране Немачке Борис Писторијус
Министар одбране Немачке Борис Писторијус - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2023
Пратите нас
Немачки министар одбране Борис Писториус отказао је посету БиХ из безбедносних разлога, сазнаје Срна из добро обавештених извора.
Извор агенције наводи да су поруке подршке палестинској организацији Хамас, које су се здушно могле чути последњих дана из Сарајева, довеле у питање безбедносну ситуацију у БиХ, која је додатно „подгрејана“ и информацијама италијанских обавештајних служби да терористичке ћелије из БиХ угрожавају целу Европу.
Према истом извору, одатле потиче и нагла одлука о отказивању јучерашње посете немачког министра одбране Сарајеву.
Нема земље у Европи којој нису познати монструозни злочини над српским народом које су пре три деценије починили муџахедини и следбеници Исламске државе у БиХ уз повике „Алаху екбер“ и „Текбир“.
Невиним српским жртвама, али и Хрватима у средњој Босни немилосрдно су одсецане главе, да би их потом исти ти муџахедини, уз благослов тадашњег муслиманског лидера Алије Изетбеговића, шутирали по српској земљи или се фотографисали у тим крвавим походима.
Међутим, подсећа Срна, свет није реаговао на та злодела, да би недуго затим терористи „закуцали и на њихова врата“, али ни тада нису имали слуха за злочине муџахедина над недужним Србима.
Поставља се питање да ли је БиХ безбедна земља ако се и данас, три деценије од крвавих покоља муџахедина, међу којима је био немали број Арапа, њихове присталице поново окупљају у Сарајеву уз исте повике „Алахау екбер“ и „Текбир“, пише Срна и пита да ли је и нагло отказивање посете немачког министра један од доказа о (не)безбедности БиХ, пише Срна.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала