- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Од овог јела може да се умре – зашто, просудите сами /видео/

© Фото : YouTube/Peekaboo3737, snimak sa ekranaСан-накџи, локални специјалитет у Јужној Кореји
Сан-накџи, локални специјалитет у Јужној Кореји - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2023
Пратите нас
Мушкарац стар 82 године у Јужној Кореји доживео је срчани удар пошто се угушио комадом „живе хоботнице“. Реч је о локалној посластици сан-накџи, која се састоји од свеже исечених ногу поменутог мекушаца.
Ватрогасна станица у граду Квангџу примила је у понедељак ујутру дојаву да је комад сан-накџија заглављен у грлу мушкарца. Када је стигла Хитна помоћ, мушкарац је већ имао срчани застој, а медицинско особље је одмах приступило поступку реанимације. Међутим, 82-годишњак није преживео, преноси Си-Ен-Ен.
Иначе, сан-накџи је мала хоботница која се реже и сервира сирова, а често се једе у обалним областима Јужне Кореје. Често се служи са сусамовим уљем, семенкама сусама, а понекад и ђумбиром и има текстуру за жвакање.
Иако се назив јела преводи као „жива хоботница“, мекушац се заправо убија пре сервирања, а његови пипци секу на комаде. Међутим, послужују се одмах након сечења, а пошто су нерви на њима и даље активни, хоботница изгледа као да је „жива” јер се још креће по тањиру.
Током година, локални медији су известили о неколико случајева људи који су умирали од гушења сан-накџијем. Најпознатије, названо „убиство хоботнице“, забележено је 2012. године, када је један Јужнокорејац осуђен на доживотну робију због наводног убиства своје девојке. Првобитно је тврдио да је то била „несрећа у вези са сан-накџијем“, али су тужиоци поново отворили случај након што је породица преминуле открила да је мушкарац добио 180.000 долара од осигурања за њену смрт.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала