- Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

Паре падале с неба: Чех бацио милион долара из хеликоптера /видео/

© Фото : Телеграм Спутњик СрбијаПаре падале с неба
Паре падале с неба - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2023
Пратите нас
Чешки филмски продуцент, глумац, инвеститор и инфлуенсер Камил Бартошек бацио је из хеликоптера милион америчких долара (940.000 евра) изнад чешког града Лиса.Неколико хиљада људи ловило је и сакупљало новчанице од једног долара које су падале са неба.
Новац је првобитно био намењен победнику наградне игре коју је организовао чешки продуцент.
Бартошек, чешкој публици познатији под уметничким именом Казма, у септембру је милион долара у апоенима од једног долара закључао у контејнер бравом која се могла откључати само дешифрованом шифром из његовог филма, који се од краја августа приказује у биоскопима.
Пошто нико од гледалаца није успео да дешифрује шифру, одлучио је да новац подели на све такмичаре који су се били пријавили.
Чак 100.000 људи примило је ове недеље у шест сати ујутру мејл са обавештењем где и када ц́е новац бити бачен из хеликоптера. Да би им отежао долазак до новца, морали су да дешифрују и шифру која је открила локацију. На крају их се окупило око 4.000.
На видео снимцима који круже друштвеним мрежама, могу се видети десетине људи како трче по пољу и покушавају да у пластичне кесе и ранчеве угурају штво више новца.
Неки од маштовитијих су новац хватали у наопачке отворене кишобране.
Свака новчаница је била опремљена прилепљеним QР кодом са линком за онлајн платформи где су победници могли да донирају новац у добротворне сврхе.
Догађају су присуствовали и полицајци, ватрогасци, лекари и радници обезбеђења, али није било интервенција, преносе медији.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала