- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Са митинга „Бранимо Српску“ упућен позив на јединство

© Sputnik / Александар МилачићЗаставе РС
Заставе РС - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2023
Пратите нас
У Зворнику је вечерас одржан народни митинг "Бранимо Српску", на којем су окупљени позвали на јединство и одлучност да се одбрани оно што је Републици Српској загарантовано Дејтоном.
На митингу, на коме се окупило више од 4.000 грађана, српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић истакла је да ће Српска победити, преноси РТРС.
Цвијановићева је поручила да полиција Српске неће хапсити председнике који раде у складу са Уставом, у складу са вољом народа, демократијом, интересима РС, зато што нису починили ниједно кривично дело.
"Сваки пут кад смо имали кризну ситуацију, а наш народ био је заједно уз своје институције, ми смо победили. И овај пут побеђује Република Српска, и не само зато што је то рекао Зворник, већ је то рекла све и једна општина и град у нашој Ррпублици Српској", рекла је она.
Зато што, како је нагласила, у РС знају вредности и важности институција.
"Знамо колико је битно и колико је преломни моменат сада да ли ћемо имати будућност. А ми смо овде да покажемо да ћемо имати будућност, да је заслужујемо, да је Република Српска наша будућност и да нећемо продавати своје институције, нећемо пузити нити прихватити да смо криви за нешто за шта нисмо криви", нагласила је Цвијановићева.
Према њеним речима, Српска је свесна себе и свог капацитета, важности опстанка, очувања оквира који има и за који се српски народ тешком муком борио, а многи су положили живот.
"Српска остаје не само на ногама, него наставља да хода. Српска неће дати да се наставе иживљавања на њеним институцијама", поручила је Цвијановићева.
Председник Владе РС Радован Вишковић истакао је да је величанствена слика из Зворника послала јасну поруку.
"Не може нико понижавати председника Републике Српске. Ако понизите председника, онда су понижени сви грађани Српске. Нећемо дозволити председнику да се појављујуе у монтираном процесу у Сарајаву и нећемо дозволити понижавање институција Српске", поручио је Вишковић.
Позвао је на поштовање Устава и Дејтонског споразума.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала