- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.
Паљба из тактичких система ТОС-1А Солцепјок у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија

УЖИВО Снажна експлозија одјекнула поред Хмељницке нуклеарне електране

Пратите нас
Специјална операција руске војске у Украјини, 609. дан. Руски министар одбране Сергеј Шојгу обишао је положаје руских снага на јужнодоњецком правцу. Руска војска успешно спречава покушаје украјинских снага да дроновима нападну објекте на територији Русије.
Садржај
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
18:37 25.10.2023
Међународна агенција за атомску енергију саопштила је о „снажној експлозији“ која је одјекнула током прошле ноћи у подручју Хмељницке нуклеарне електране. Рад објекта није нарушен.
"Овај инцидент још једном наглашава изузетно нестабилну нуклеарну безбедност у Украјини“, изјавио је директор агенције Рафаел Гроси.
16:38 25.10.2023
Од 1. јануара до 25. октобра скоро 385 хиљада људи се придружило руској групи у зони СВО. Од тога, 305 хиљада су војници по уговору, а око 80 хиљада су добровољци, рекао је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

„Темпо одабира за војну службу по уговору је значајно повећан. Сваки дан више од 1.600 људи склапа уговоре са Оружаним снагама“, рекао је он.

Војска заслужује поштовање, треба им пружити сву потребну подршку колико је то могуће, нагласио је Медведев.
13:40 25.10.2023
Најважније са брифинга руског Министарства одбране:
Министарство је први пут саопштило да су оборене две ракете "атакамс" које је Кијев добио од САД;
Руска војска је одбила три напада украјинске војске на краснолиманском правцу, ликвидирано је 20 војника;
На доњецком правцу одбијено је пет напада јуришних група украјинске војске, на страни противника 500 рањених и убијених војника; уништена је хаубица М119 америчке производње и тенк;
На јужнодоњецком правцу украјинска војска је изгубила 160 војника и тенк;
На запорошком правцу руска војска је одбила пет напада украјинске војске у областима места Вербово и Работино, противник изгубио 85 војника;
Руска ПВО оборила је два украјинска авиона МиГ-29, јуришни авион Су-25 и тренажни авион Л-39;
Руска војска је уништила командни центар 15. пука Националне гарде Украјине код Серебрјанке у ДНР
13:23 25.10.2023
Магистрални гасовод од Крима до Херсонске области завршен је и пуштен у рад на време за грејну сезону, саопштио је председник регионалне владе Андреј Алексејенко.
11:12 25.10.2023
У последња 24 сата украјинске снаге су испалиле 180 пројектила на територију Белгородске области, највише на село Красни хутор. Поред тога на исто село испаљено је и дест хитаца из снајперске пушке, рекао је губернатор области Вјачеслав Гладков.
10:41 25.10.2023
Руске власти су успеле да се изборе са економским потресима после почетка специјалне војне операције у Украјини, а у земљу су почели да се враћају грађани који су је због операције напустили, пише "Фајненшел тајмс".
Лист је спровео анкету међу Русима који су због догађаја у Украјини отишли из земље, али сада су одлучили да се врате. Један од њих рекао да "услови за рад изван границе земље нису тако добри какви би могли да буду".
Други саговорник је напоменуо да се у "Русији живот наставља и бизнис се и даље развија".
07:36 25.10.2023
Украјинске снаге настављају свакодневно да гранатирају Доњецк.
07:32 25.10.2023
Руске јединице су на краснолиманском правцу ликвидирале више од 30 артиљеријских чета противника, уништили пет оклопних возила и 125 војника, рекао је за Спутњик начелник прес центра групе "Центар" Александар Савчук.
07:26 25.10.2023
Кијев припрема информативну провокацију на купјанском правцу с циљем дискредитације руске војске. Снимљен је лажни видео на којем се види како наводно руске снаге из тенка гађају куће, рекао је потпуковник ЛНР у оставци Андреј Марочко.
07:17 25.10.2023
Током ноћи руске снаге су осујетиле покушај кијевског режима да изведу терористички напад са четири дрона на објекте у Русији. Дронови су уништени изнад Брјанске области, саопштило је руско Министарство одбране.
07:14 25.10.2023
Украјинске снаге покушавају да пребаце диверзионо-обавештајне групе дуж Дњепра на потезу од места Аљошки до Нове Каховке у Херсонској области. Само у последња три дана руска војска уништила је девет чамаца са посадом, рекао је губернатор области Владимир Саљдо.
07:11 25.10.2023
Руске ваздушно-десантне снаге су заједно са специјалцима зауставили колону украјинске технике на запорошком правцу код места Вербово, саопштило је руско Министарство одбране.
У колони су били оклопна возила и два тенка. Подаци које су прикупили припадници ваздушно-десантних снага предати су специјалним јединицама које су ракетом уништиле један од тенкова.
Након тога, други тенк и оклопна возила су се повукли.
07:07 25.10.2023
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу обишао је положаје групе "Исток" на јужнодоњецком правцу у зони СВО како би утврдио ниво спремности за деловање у зимском периоду, саопштило је Министарство одбране.
Он се у штабу упознао са актуелном ситуацијом, начину деловања противника и реализацијом борбених задатака групе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала