- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Западни медији: Израел одложио копнену операцију у Гази због Америке

© AP Photo / Ariel SchalitИзраелски тенкови
Израелски тенкови - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2023
Пратите нас
Израел је пристао да одложи почетак копнене операције у Појасу Газе како би САД могле да пребаце своје системе ПРО на Блиски исток ради заштите својих војника у региону, пише лист „Вол стрит џурнал“, позивајући се на израелске и америчке званичнике.
Како се наводи, Вашингтон намерава да пребаци десетак система ПВО на Блиски исток како би заштитио америчке војнике у Ираку, Сирији, Кувајту, Јордану, Саудијској Арабији и УАЕ „уочи очекиване копнене инвазије на Газу“.
Израелске власти пристале су да сачекају са копненом операцијом док САД не распореде поменуте системе. Очекује се да ће њихово размештање бити завршено већ крајем ове недеље, пише лист.
Такође се истиче да Израел приликом планирања копнене операције узима у обзир и испоруку хуманитарне помоћи у енклаву и ослобађање таоца.
„Међутим претња по америчку војску изазива највећу забринутост“, пише аутор чланка, позивајући се на америчког званичника.
Сукоб Израела и Палестинаца ушао је у деветнаести дан. Из Појаса Газе лансиране су ракете дугог домета према израелским градовима Хаифа и Ејлат, али у тим нападима није било повређених. У међувремену израелске власти су престале да издају визе званичницима Уједињених нација.
Евакуација палестинске деце из Појаса Газе - Sputnik Србија, 1920, 25.10.2023
СВЕТ
УЖИВО Израел спреман за копнену операцију; Више од половине талаца које држи Хамас су странци
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала