- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Помно пратимо пребацивање америчких авиона Ф-16 у регион Блиског истока

© Sputnik / Виталий КарповПоглед на Кремљ
Поглед на Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2023
Пратите нас
У Москви с максималном пажњом прате ситуацију у зони палестинско-израелског сукоба, укључујући пребацивање ескадриле ловаца Ф-16 америчких ваздушних снага у регион, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Упитан да прокоментарише пребацивање америчких ловаца и да ли јачање америчког војног присуства у региону може бити искоришћено за провокације против Русије, Песков је одговорио:
„Наравно, то је повод за нашу максималну пажњу. Помно пратимо ситуацију у региону. Што се тиче провокација, за сада се ништа тако није догодило, тако да ништа не могу да кажем, то питање које се тиче више војске.“
На питање какве су перспективе за даље решавање палестинско-израелског сукоба имајући у виду да су у Савету безбедности одбачени и руски и амерички нацрт резолуције, портпарол Кремља је рекао да резолуција треба да буде избалансирана и у њој не може да се осуђује сам једна страна.
„Наставићемо напоре. Треба тежити да заједнички дођемо до избалансиране варијанте. Уверени смо да је наш нацрт био далеко више избалансиран. Потребно је све позвати на прекид ватре и не може се само осуђивати само једна страна“, навео је он.
Поводом најава да ће Москву посетити палестински лидер Махмуд Абас, Песков је рекао да за сада не може да саопшти датум а да ће ситуација на Блиском истоку бити главна тема.
Према оцени Пескова, ситуација у Појасу Газе је катастрофална, али се она може додатно погоршати са почетком израелске копнене операције.
Стални представник Русије у УН Василиј Небензја - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2023
РУСИЈА
Русија позива Израел да се бори против терориста, а не против цивила
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала