Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Хоргош: Ухапшено шест миграната после јутрошњег обрачуна две групе /фото/

© Фото : Уступио МУП СрбијеМуниција заплењена код миграната на Хоргошу
Муниција заплењена код миграната на Хоргошу - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2023
Пратите нас
У опсежној акцији припадника Министарства унутрашњих послова у Кикинди спроведеној након јутрошњег ватреног обрачуна две групе миграната у Хоргошу ухапшена су четворица држављана Авганистана и двојица држављана Турске.
Они су ухапшени због постојања основа сумње да су извршили кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, саопштено је из МУП-а.
У напуштеном објекту у којем се догодила пуцњава и у којем су осумњичени затечени, полиција је пронашла аутоматску пушку са више десетина комада припадајуће муниције.
Истовремено, припадници полиције су претрагом терена пронашли још једну аутоматску пушку, као и још 79 ирегуларних миграната који су превезени у прихватне центре.
Рањеном мигранту указана је медицинска помоћ, а наставља се интензиван рад на расветљавању свих чињеница и околности овог догађаја.
Шесторици осумњичених ирегуларних миграната је, по налогу Вишег јавног тужилаштва у Суботици, одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном Тужилаштву.
Три мигранта страдала су у ватреном обрачуну рано јутрос на периферији Хоргоша, потврђено је раније Тањугу у Полицијској управи Кикинда.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала