- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Са пензионерском картицом 30 одсто ниже цене карата за воз, ускоро и студентска картица

© Sputnik / Лола ЂорђевићВоз
Воз - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић поручио је вечерас грађанима Србије да не треба да брину и да имају сигурну будућност, јер се власт понаша довољно одговорно, озбиљно и марљиво.
Како је рекао за ТВ Пинк, за актуелну власт то није питање опстанка на власти, већ питање будућности, али и питање оцене за 30 и 40 година шта је то што су за своју земљу урадили.
„У складу са тим, никада нећемо угрозити виталне националне и државне интересе, али ћемо увек умети да водимо рачуна о напретку у економском развоју Србије и мислим да је то нешто што је за људе најважније. Да им унесе спокој у домове и да могу да размишљају на најлепши начин где ће да славе и Светог Николу, и Божићне празнике, и новогодишње празнике“, поручио је Вучић.
Додао је да, ако погледамо бројеве, ова година је рекордна по одласку у иностранство, годишње одморе у Турску и Грчку и друге земље.
„Одлазак у све земље нам је апсолутно рекордан. Али то говори о неким успесима Србије на које сам поносан, иако бих волео да смо више новца оставили у својој земљи, али и то разумем, да се људи разликују“, рекао је Вучић.
Додао је да сматра да Србије има фантастичне бање, планине и језера који су дивни и неретко лепши од сваког мора.
Вучић је позвао најстарије суграђане да узму пензионерску картицу, јер обезбеђује 30 одсто ниже цене за воз, 10-15 одсто ниже цена за авио карте „Ер Србије“.
„Када смо уводили пензионерску картицу нисмо се надали томе. То је огромна ствар за наше старије суграђане и хвала им на свему, хвала им на свакој подршци, ускоро следи и студентска картица и ускоро следи да најавим и то, подршка за кориснике социјалне помоћи, биће задовољни, тако да Србија иде у добром смеру и хвала људима на огромној подршци“, рекао је Вучић.
Додао је да је данас био на Прокопу и да је разговарао са путницима и продавцима које је тамо затекао.
„Видео сам да су негде задовољни. Чини ми се, ја сам увек скептик и никада посебно оптимистичан, али мислим да јесу задовољни. Виде људи велики напредак, виде да Србија граби крупним корацима и да је важно да се то не заустави. Важно је да Србија не стаје. То би могла да буде и порука грађанима“, закључио је Вучић.
КЦ - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2023
ДРУШТВО
Од јануара плата медицинских сестара 680, а лекара 1.259 евра
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала