- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Српско наслеђе се с поносом носи: Како изгледају нове униформе „Ер Србије“/фото/

© Vladimir ŠporčićСтјуардесе компаније "Ер Србија"
Стјуардесе компаније Ер Србија - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2023
Пратите нас
Поводом десет година пословања под именом Ер Србија, ова авиокомпанија креирала је нове униформе. Нови дизајн, како је саопштено, представља јединствен спој мотива српског културног наслеђа са препознатљивим симболима Ер Србије.
Униформе су, како се наводи на друштвеним мрежама ове компаније, јавности представљене у четвртак, на свечаности поводом обележавања десетогодишњице пословања под именом Ер Србија, а од данас их носе сви чланови кабинске и летачке посаде, запослени у земаљским службама компаније, Премијум салону, као и агенти продаје у пословницама српске националне авио-компаније.
Униформе су, додаје се у саопштењу, један од симбола сваке авио-компаније, па је тим поводом организован конкурс на који се пријавио велики број модних креатора.
Најатрактивнију идеју, која је уједно највише одговарала потребама Ер Србије, дала је модна креаторка Милена Бојић која је у осмишљавању нових униформи водила рачуна како о удобности тако и о дизајну.
“Изглед униформе је прво што путници виде, међутим за чланове кабинске и летачке посаде Ер Србије функционалност је апсолутни приоритет. На осмишљавању и усавршавању униформи радили смо више од шест месеци. Потрудила сам се да креирам униформе које су визуелно атрактивне и уједно комфорне. Надам се да сам у томе и успела“, каже Милена Бојић.
По њеном дизајну нове униформе Ер Србије сашио је Лус Текстил. Токе је израдио студио Ерцеговац, а мараме и шапке Трибека.
„Наша компанија у пословању негује јединствен спој традиционалног и модерног. Поносни на славну прошлост, гледамо у будућност. С том идејом стваране су и нове униформе. Оне носе елементе српске традиције и културе, а уједно су елегантне и савремене. Уверен сам да ће их наше колегинице и колеге с поносом носити и бити својеврсни амбасадори своје земље и српске националне авио-компаније“, истакао је генерални директор Ер Србије Јиржи Марек.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала