- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

У Београду ухапшен шведски држављанин, члан организоване криминалне групе

CC0 / Unsplash/ Scott Rodgerson / Полиција увиђај
Полиција увиђај - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2023
Пратите нас
У Србији је ухапшен 37-годишњи шведски држављанин В. М. по међународној потерници Шведске, где се терети за више кривичних дела злоупотребе опојних дрога, као и неовлашћено држање, ношење и располагање ватреним оружјем у оквиру организоване криминалне групе, саопштило је данас Министарство унутрашњих послова.
Приликом претреса стана који је В. М. користио у Београду, пронађени су бројни докази који ће се користити у даљем кривичном поступку против њега.
Такође, више чланова организоване криминалне групе којој В. М. припада, већ су осуђени у Шведској.
Против њега је покренут екстрадициони поступак за изручење Шведској.
Хапшење су извршили припадници Министарства унутрашњих послова, Управе за технику, Службе за примену посебних доказних радњи, Одсека за циљане потраге - ФАСТ теам, у организацији Евроџаста, а у сарадњи са полицијским службеницима Службе за борбу против организованог криминала и Тужилаштвом за организовани криминал.
В. М. се терети да је извршио више кривичних дела из законодавства Шведске, а у вези тешког дела злоупотребе опојних дрога, тешког дела неовлашћеног држања, ношења и располагања ватреним оружјем у оквиру организоване криминалне групе, наводи се у саопштењу МУП-а.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала