- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Историчар: Ресурси ће сада ићи на палестинско-израелски сукоб, Украјина ће бити препуштена сама себи

© AP Photo / Valentina PetrovaБугарска застава, Софија
Бугарска застава, Софија - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2023
Пратите нас
Бугарски историчар Александар Сивилов рекао је да ће се ресурси сада усмерити на палестинско-израелски сукоб и да, имајући то у виду, победа Украјине није могућа, односно Украјина ће бити препуштена сама себи.
„Већ знамо да ће републиканци, оличени у председнику Представничког дома Конгреса (Мајку Џонсону) тражити да се поделе пакети финансијске помоћи и да при томе прво иде помоћ Израелу а затим Украјини То може да значи да ће средстава за Украјину бити знатно мање него пре, као и да може бити значајног одуговлачења док она не буду издвојена“, сматра историчар.
Како је додао, из тих разлога су се ужурбали и у ЕУ.
„Већина политичара, Жозеп Борељ, Урсула фон дер Лајен, Шарл Мишел, настављају да говоре пре свега о Украјини, враћају се на ту тему, јер им је јасно да је то пре свега проблем Европе. Такође им је јасно да ће се ситуација на фронту, ако се прекине америчка помоћ, брзо погоршати и да су веће шансе да Русија заузме значајан део украјинских територија и ствари дођу до тога да се мир закључи са позиција силе а да Русија буде велики победник. Узимајући у обзир рат на Блиском истоку немогуће је окончати рат у Украјини победом Украјинаца“, навео је Сивилов.
На крају због сукоба у Украјини трпи цела Европа, истиче он и додаје да је Европа изгубила могућност да буде неко ко осигурава равнотежу, а на удару је и њена привреда.
Према речима Сивилова, Украјина ће остати препуштена сама себи.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала