Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Одржан још један протест дела опозиције у Београду

© Tanjug / JADRANKA ILICПротест "Србија против насиља"
Протест Србија против насиља - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2023
Пратите нас
Протест "Србија против насиља" завршен је вечерас испред зграде Радио-телевизије Србије, а саобраћај у Таковској, Дечанској, Македонској и Светогорској је поново успостављен.
Саобраћај је нормализован и код Дома Народне скупштине где је протест и почео објављивањем договора о заједничком наступу тог дела опозиције на предстојећим изборима.
Испред Скупштине Србије обратили су се копредседник странке Заједно Небојша Зеленовић и посланица Народног покрета Србије Славица Радовановић.
Зеленовић је рекао да нова влада треба после избора да донесе законе о пореклу имовине, лустрацији, тужилаштву и полицији.
Зеленовић је рекао и да је задатак за нову владу доношење нових медијских закона који ће омогућити грађанима да дођу до истине.
Радовановић је тврдила да сви закони који су донети у Скупштини иду на штету грађана, а у корист Српске напредне странке.
Учесници протеста су потом прошетали "медијском трасом" до РТС-а где су изразили незадовољство извештавањем јавног сервиса.
На протест су дошли кандидат проевропске опозиције за градоначелника Београда Владимир Обрадовић, копредседник странке Заједно Небојша Зеленовић, посланик "Заједно" Ђорђе Микетић, лидер Еколошког устанка Александар Јовановић Ћута, председник Демократске странке Зоран Лутовац, посланик ДС Срђан Миливојевић, председник Народног покрета Србије Мирослав Алексић.
Организатори протеста су посланичке групе Правац Европа, Демократска странка, Морамо-Заједно, Зелено-леви клуб и Народни покрет Србије-Еколошки устанак-Ново лице Србије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала