- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

То може само Жозе – корпа за веш и стари добри аутобус

© AP Photo / Alfredo FalconeЖозе Мурињо
Жозе Мурињо - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2023
Пратите нас
У недељу ће на „Ђузепе Меаци“ бити одигран дерби 10. кола Серије А, у ком ће Интер угостити Рому, а „вучица“ ће бити лишена услуга свог тренера Жозеа Муриња који је искључен против Монце у судијској надокнади. Итлиајански медији пишу да ће „Господин специјални“ утакмицу опет пратити из аутобуса.
Није то први пут контроверзном Португалцу да се одлучи да из аутобуса прати дешавања свог тима, идентичан случај био је и прошле године, када је такође „поцрвенео“, па је у аутобусу испред стадиона пратио дуел његове Роме, такође са Интером.
Није то ништа за Муриња, који је својевремено испричао ангегдоту да је водећи Челси у првом мандату давне 2005. године, био приморан због суспензије да се сакрије у корпу за веш, како би дао инструкције фудбалерима клуба из Лондона док су се људи из УЕФА на све начине трудили да га пронађу и мало је недостајало.
„Да, истина је! Не могу да се сетим чија идеја је била, али се сећам да је то био велики меч против Бајерна када сам морао да будем уз играче. И био сам. Отишао сам у свлачионицу током дана, а меч је био увече. Само сам желео да будем тамо са играчима, али сам знао да ће бити проблем како да напустим просторију после тога. Ипак, економ Стјуарт Бенистер и ја смо се досетили и ставио ме је у металну корпу за веш. Једва да сам могао да дишем. Међутим, када је економ кренуо да одвози корпу са стадиону, наишли су људи из УЕФА који су мислили да сам био на стадиону, па је морао да затвори корпу. Нисам могао да дишем, када је коначно отворио, мало је недостајало да се угушим. На све то сам и клаустрофобичан“, открио је једном приликом Мурињо.
Јасно је да корпа за веш и гледање меча из аутобуса нису две исте ствари, али је исто тако чињеница да то сам себи може да уради само Мурињо, који није могао да издржи да не прослави гол против Монце у првом минуту судијске надокнаде, већ је гестикулирао ка њиховим навијчаима шбог га је скупо коштало.
Рома ће тако у недељу од 18 часова против Интера на гостујућем терену бити ослабљена, пошто Португалац који је водио неро-азуре до крова Европе 2010. године неће моћи директно да помогне својим ученицима у важној утакмици.
Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Сергеј Милинковић-Савић - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2023
СПОРТ
Милинковић-Савић погодио после 45 секунди игре, Митровић такође стрелац! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала