- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Белорускиња је одржала реч и остварила сан, али: „Постала сам мета“

© AP Photo / Kin CheungАрина Сабаленка
Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 29.10.2023
Пратите нас
Белоруска тенисерка Рина Сабаленка, која је са првог места ВТА листе, дочекује Завршни Мастерс у Канкуну, где су очајни услови за игру, изјавила је да мора још више и јаче да радим, јер је постала места свих.
Тешко је попети се до врха, али је познато да је задржати се тамо још теже. Са тим ће у наредном периоду морати да се бори Белорускиња Арина Сабаленка, која је недавно свргнула с трона суверену владарку Пољакињу Игу Швјонтек и први је рекет света.
Пут велике шампионке из Белорусије био је све само не лак. Хтела је у појединим тренуцима да дигне руке од свега и да одустане, али због дате речи покојном оцу који јој је био ментор.
„Пре четири године остала сам без оца, имали смо сан, да пре него што напуним 25 освојим неколико Гренд слемова. Кад је умро, превише сам почела о томе да размишљам, имам 24 године и немам Гренд слем. Имам осећај да сам наметнула себи притисак и превише размишљала о томе. Осећала сам да морам да се изборим са свим тим. Нисам одустала због мог и очевог сна, он то не би допустио. Сигурно би ми рекао 'Шалиш се? Бићеш снажна,онако како сам те васпитао, као првакињу'. Онда сам преломила и рекла да морам даље“, испричала је Арина у серијали „Брејк поен“ прошле године.
И – одржала је реч, остварила свој и очев сан. Сада је прва, најбоља на свету и сви желе њен „скапл“ желе да је победе и да је скину са прве позиције на женској ранг листи, а она је тога свесна. Неће тако лако допустити рокаду на врху.
„Да будем искрена ништа није превише другачије сада када сам први на свету. У питању је само то рангирање и ништа више. Ништа асе не мења, а ја морам још више и још боље и јаче да радим како бих остала ту где сам тренутно. Осећам да сам мета свих, и настављам да радим напорно како бих побошљала свој тенис“, рекла је Арина Сабаленка.
Белорускиња у Канкуну предводи тенисерке, најбољих осам у сезони, а то су још: Ига Швјонтек, Коко Гоф, Јелена Рибакина, Онс Жабур, Маркета Вондроушова и Марија Сакари.
Просто је невероватно и недопустиво да се оне за Завршни мастерс у Канкуну припремају само на два терена због чега се прва јавно пожалила управо Арина Сабаленка, а огласила се и ПТПА организација на чијем челу је Србин Новак Ђоковић.
Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Новак Ђоковић Бен Шелтон УС Опен - Sputnik Србија, 1920, 29.10.2023
СПОРТ
Џентлмен Новак у друштву Албанке на финалу – Рита заборавила шта је урадила /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала