Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Фила: СПС сама излази на изборе

© Sputnik / Лола ЂорђевићТома Фила
Тома Фила - Sputnik Србија, 1920, 29.10.2023
Пратите нас
Функционер Социјалистичке партије Србије (СПС) адвокат Тома Фила изјавио је данас да ће та партија на предстојеће изборе изаћи сама на листи.
„Изаћи ћемо сами на изборној листи, ја сам увек био за то, али коалиција ће остати иста као раније“, казао је он за Танјуг.
Фила је рекао да је данас у 12 сати главни одбор СПС-а на којем ће се донети одлуке које ће се тицати предстојећих избора и додао да ће Српска напредна странка (СНС) имати своју листу.
„Ако бисмо се утопили у заједничку листу можда бисмо провоцирали неке гласаче из СНС који не желе да гласају за нас или супротно, провоцирали бисмо гласаче СПС који не желе да гласају за СНС“, казао је Фила.
Он је додао и да је он са југа, а тамо, како каже, кад се девојка удаје мора да се зна који је мираз и шта она носи са собом.
„Наших око 11 одсто гласова је мираз који ми носимо“, додао је Фила.
На констатацију да се у медијима појављују информације да је СПС и опозицији добар партнер, Фила је казао да „ови који нас призивају су антиевропски оријентисани и да је све почело када Ивица Дачић није хтео да се слика пред заставом Косова“.
Он је нагласио и да он није за то да Србија одустане од чланства у ЕУ, али како је додао, треба да искористимо средства из предприступних фондова без обзира што је реч о мањим парама.
„Ја сам за пут Србије ка ЕУ, и да чак 99 одсто онога што тражи европска заједница од нас је добро за српски народ и за све нас. Али, мислим да кад испунимо све што траже од нас онда ми сами треба да одлучимо да ли ћемо да уђемо или не у ЕУ и да то треба да буде наша воља“, казао је Фила.
Он је додао и да СПС остаје проевропска партија
Навео је и да ипак мисли да Србија неће ући и ЕУ и то не због нас него због њих, јер они имају проблема са самим собом и шта им требају земље Балкана које већ имају проблеме.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала