- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јовић се намеће: Србин скакао и погађао – Рајаковић и Торонто поново пали

© AP Photo / Wilfredo LeeНикола Јовић
Никола Јовић - Sputnik Србија, 1920, 29.10.2023
Пратите нас
Српски кошаркашки репрезентативац Никола Јовић постигао је осам поена уз чак 11 скокова и четири асистенције у поразу Мајамија од Минесоте резултатом 106:90.
Никола Јовић максимално користи прилику коју му тренер Ерик Сполстра пружа на старту нове сезоне НБА лиге, након што је блеснуо на Мундобаскету на Филипинима, где је са Орловима стигао до сребрне медаље и био је „икс фактор“ тима Светислава Пешића.
У одсуству прве звезде Мајами Хита Џимија Батлера, Никола Јовић је на паркету провео 21 минут и за то време је оставио сасвим солидан утисак.
Максимално је користио време проведено на паркету, шутирао је 3/6 из игре, 2/4 за три пона и није имао изгубљену лопту, док је у одбрани ухватио чак 11 лопти, а имао је и четири асистенције.
Без прве звезде и лидера држао се Мајами током већег дела сусрета, али су у финишу „вукови“ успели да успоставе контролу над утакмицом и да дођу до првог тријумфа на старту сезоне 106:90.
У редовима Мајамија најефикаснији појединац био је Тајлер Хиро са 22 постигнута поена, три мање убацио је Бам Адебајо.
Када је у питању српски стручњак који самостално води Торонто Репторсе Дарко Рајаковић, његов тим је упркос добро отварању сусрета на крају поражен од Филаделфије резултатом 114:107.
То је други пораз Србина у исто толико мечева ове сезоне. Претходно је Торонто пао после продужетка у двобоју са Чикаго Булсима.
Наредни меч тим из Канаде ће играти против Портланда.
Ергин Атаман - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2023
СПОРТ
Вапај Турчина после 12 појачања: „Узнемирен сам, треба нам још играча“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала