- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак Ђоковић почасни грађанин Херцег Новог: „Увек се радо враћам“

© Tanjug / Раде ПрелићНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 29.10.2023
Пратите нас
Титула почасног грађанина Херцег Новог припала је Новаку Ђоковићу, а награду су у суботу на свечаности поводом Дана Општине преузели његови родитељи Срђан и Дијана Ђоковић, с обзиром на то да је тенисер у Паризу на Мастерсу.
Најбољи тенисер свијета путем видео позива се захвалио на урученој награди истичући да се Херцег Новом увијек радо враћа.
„Херцег Нови увијек бирам и приватно и пословно, овдје волим да одмарам али и тренирам. Црна Гора и Херцег Нови су моја друга кућа.”, истакао је Новак Ђоковић.
Срђан Ђоковић се захвалио граду Херцег Новом што је препознао Новаков рад и љубав према граду.
„Ја кажем супрузи да се она обрати, али она то препусти мени. Ја кажем ствари које можда нису како треба, али су истините. Ово је трећи град из моје домовине који му даје овакво велико признање. После Будве и Никшића, то чини и Херцег Нови. Кад има неколико дана слободних он их проведе у Црној Гори. Ген је ген, он не може да побјегне од тога. Драго ми је што мој народ живи у двије државе, нека тако и настави.” нагласио је старији Ђоковић.
Навео је и да је Новак показатељ свима да ништа није немогуће кад се стварно жели.
„Ми нисмо кренули од нуле, ми смо кренули од минуса. Он је у вријеме бомбардовања, санкција и свих очајних ствари које су се догодиле нашој земљи он је успио уз помоћ породиице да оствари све што је замислио. Он је моје снове испунио прије неколико година, а ово што сада ради је невјероватно. Његову борбу могу да упоредим са историјом овог града, који је посљедних 30 година скрајну у вријеме владавине претходних власти, али се држао својих увјерења, није поклекао“, рекао је Срђан Ђоковић.
Новак ће од 30. октобра до 5. новембра бити актер Мастерса у Паризу, турниру из серије 1.000.
Тајсон Фјури - Sputnik Србија, 1920, 29.10.2023
СПОРТ
„Краљ цигана“ се поредио с Новаком, па био у милости судија – (не)очекивана победа
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала