- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђере се жестоко намучио против инспирисаног домаћина

© Tanjug / Frank Molter/dpa via APЛасло Ђере
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 30.10.2023
Пратите нас
Ласло Ђере, српски тениски репрезентативац, пласирао се у друго коло Мастерс турнира у Паризу победом над домаћим такмичарем Луком ван Ашом у три сета, после два сата и 40 минута велике борбе.
Ђере је остварио победу после три тешка сета, први је изгубио са 7:6, а у наставку је два добио са по 6:4.
Тачно сат времена трајао је први сет. Ђере је, уз брејк у другом гему, брзо повео 3:0 и у деветом гему је сервирао за сет.
Ван Аш је ипак имао другачије планове. Дошао је до брејка, па у 12. гему и до нове брејк лопте која је могла да му донесе сет.
Ђере је успео да се извуче у овој ситуацији и да уведе сет у тај брејк у коме је Ван Аш другу сет лопту претворио у 1:0.
Други сет је кренуо слично као први, само на другој страни. Ван Аш је био тај који је уз брејк повео 3:0, али је Ђереу било потребно много мање него његовом ривалу да ипак он буде тај који се радовао након другог сета.
Вратио је Ђере брејк у петом гему, нанизао је заправо пет освојених гемова и уз још један брејк прешао у вођство. Поново је спашавао брејк лопту у десетом гему, али је успешно привео посао крају и увео меч у трећи сет.
Без брејка, али и прлике за брејк се у трећем сету играло све до осмог гема који је био и најдужи у сету. Ђере је спасио три брејк лопте и затим је у наредном гему направио одлучујући брејк.
Својим сервисом је Ђере потврдио победу и пласман у друго коло где га чека дуел са Кареном Хачановим.
Дарко Рајаковић - Sputnik Србија, 1920, 30.10.2023
СПОРТ
Дарков поздрав за Чачане и посебна порука: „Представљам Србију – поносан сам!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала