- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Медији: Зеленски бесан због сигнала из Вашингтона

© AP Photo / Heikki SaukkomaaПредседник Украјине Владимир Зеленски
Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 30.10.2023
Пратите нас
Председник Украјине Владимир Зеленски био је бесан због резултата посете Вашингтону у септембру, јер је изгубљено интересовање за Украјину, пише „Тајм“.

„После његове посете Вашингтону дописници 'Тајма' покушали су да схвате како ће Кијев реаговати на добијене сигнале, посебно на апел Зеленском да се бори против корупције унутар сопствене владе, као и на све мањи ентузијазам према војонм сукобу којем се не назире крај. Током свог првог дана у Кијеву питао сам једног човека из окружења Зеленског како је преседник. Уследио је одговор без двоумљења: 'Љут'“, наводи се у тексту.

Лист пише да Зеленски осећа да интересовање за оно што се догађа у Украјини јењава, као и ниво међународне подршке. Представник тима Зеленског је испричао да украјински лидер највише осећа да су га западни савезници издали.
„Уобичајени бљесак оптимизма, духовитост, тежња да се унесе живост у састанак у војном кабинету неком паметном шалом – ништа од тога није остало... Сада долази, добија информације, дели наређења и одлази“, цитира лист изјаву једног од људи из окружења Зеленског.
Према речима једног од блиских помоћника Зеленског, украјински лидер обмањује самог себе и не види да ће Украјини изгубити у сукобу.
„Више немамо опција, нећемо победити, али нека проба неко то да му каже“, навео је помоћник Зеленског за лист.
У тексту се додаје да увереност Зеленског у победу, чак и без обзира на неуспехе на бојном пољу, већ почиње да забрињава поједине његове саветнике.
Тврдоглавост Зеленског, како наводе његови помоћници, спречава покушаје његовог тима да изнесе нову стратегију и идеје, а тема могућности разговора с Русијом о мировном споразуму је забрањена.
У последње време западни медији све чешће пишу да је Запад постао уморан од украјинског сукоба, а да подршка режиму Зеленског слаби.
Након заоштравања ситуације на Блиском истоку председник САД Џозеф Бајден је обећао да ће подржавати и Кијев, и Тел Авив.
Ових дана група америчких сенатора републиканаца представила је нацрт закона који омогућава додељивање помоћи Израелу, али не и Украјини. То се догодило након што је Бајден упутио Представничком дому САД захтев да се издвоји 61,4 милијарде долара за помоћ Кијеву.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала