- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Отказ младом тренеру јер „није по вољи“: „Боли ме што у кошарци кошарка није битна“

© Sputnik / Лола ЂорђевићЛопта у обручу
Лопта у обручу - Sputnik Србија, 1920, 31.10.2023
Пратите нас
Док из Кошаркашке лиге Србије најављују формирање „Радне групе“ у којој ће место имати и селектор А репрезентације Светислав Пешић, с намером формирања будуће професионалне лиге, у актуелној се дешавају ствари на нивоу аматеризма који не престају да изненађују.
Ваљевски Металац, клуб око свако мало мења руководства, око кога се боре различите струје, на „амерички начин“ је донео одлуку о отпуштању младог тренера Саше Милићевића који је у марту ове године прихватио посао који би мало ко желео у својој биографији.
Наиме, како наводи портал Ваљевска посла, Управни одбор Металца је сменио Милићевића после пораза од Вршца у петом колу КЛС.
„Уместо њега Металац ће водити Михаило Почек (63), који је био шеф стручног штаба од 2016. до 2019. Остварило се оно што се очекивало јер Милићевић није био по вољи челника клуба, мада треба бити искрен и рећи да је млади тренер сасвим коректно водио утакмице против Младости и Спартака. Време ће показати да ли ће ова промена бити плодотворна али ако су порази у Лесковцу, Новом Саду и Вршцу мерило његовог рада онда треба рећи да су и искуснији тренери знали да у серијама губе на страни“, наводи се.
Подсећа се и да су уочи самог старта лиге напустили Вуксановић и Мунижаба па је Милићевић морао да се избори са скраћеним ростером и он је то успешно радио имајући у виду тренутну ситуацију.
„Саша Милићевић је био неколико година у стручном штабу Металца, прво као један од од помоћника а када је Бранислав Ратковица поднео оставку у прошлој сезони, он је био први тренер до краја регуларне сезоне и у Супер лиги. Пред сезону 2023-24, Милићевић је требало да буде први помоћник Ратковици али је распад екипе и нови одлазак београдског тренера „помогао“ Саши Милићевићу да опет преузме први тим и да почне сезону 2023-24, међутим данас је смењен и више нема ниједну функцију у клубу“, описао је аутор Сретен Пантелић на порталу Ваљевска посла.
Сам млади тренер Милићевић се огласио на друштвеним мрежама и навео да је доживео „НБА третман“.
„Не по подели рада, и даље сам био на пет, шест функција, па мало и тренер. Из медија сам сазнао да сам отпуштен. Нека дела говоре за свакога, не бих о томе. Металац је изнад свих нас који га искрено волимо, највећа част у мом животу. И нико не може да избрише успомене и емоције које осећам. А у овом свету без смисла, само су нам емоције и остале. Унутар екипе сам се осећао сјајно и сазревао кроз победе и поразе. Спорт ми је дао много пријатеља, у то сам се ових дана и уверио. Боли ме што у кошарци кошарка није битна. После 17 година одлазим са великом тугом, али и поносом на све урађено, посебно у овој тешкој (пред)сезони. До следећег дружења, а биће га сигурно, напред Металац!“, навео је Милићевић на друштвеним мрежама.
Упркос тешким моментима, Милићевић је на клупи Металца остварио две победе на пет мечева у КЛС и екипа се налази у групи тимова од деветог до 13. места по скору, а кош-разликом је одређено да тренутно заузима 11. од 16. позиција у КЛС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала