- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

У никшићкој основној школи забрањена употреба мобилних телефона

CC0 / Pexels/Max Fischer / Ђаци на великом одмору
Ђаци на великом одмору - Sputnik Србија, 1920, 31.10.2023
Пратите нас
На предлог Савјета родитеља, Школски одбор ОШ „Ратко Жарић“ одлучио је да се забрани употреба мобилних телефона у просторијама школе и школском дворишту током часова, малих и великих одмора.
Како се наводи у одлуци коју потписује Драгана Мијушковић предсједница Школског одбора ОШ „Ратко Жарић“, ако ученик донесе телефон у школу, мора бити искључен.
„Напомињемо, ако ученик због здравствених разлога или неке друге потребе треба да се јави родитељу то може учинити уз сагласност наставника“, стоји у одлуци.
Ова одлука, како се додаје, има за циљ спречавање злоупотребе телефона на часовима и одморима и несметано одвијање живота и рада у школи.
„Одлука ступа на снагу од 1. новембра 2023. године. У случају да неко од ученика буде примијећен да користи телефон, родитељ ће бити обавијештен, ученик евидентиран у одјељењску књигу тј. дневник, према њему ће бити примијењене васпитне мјере сходно Правилнику о изрицању васпитних мјера, а са тим Правилником су ученици упознати на почетку школске године“, наводи се.
Када предметни наставник примијети за вријеме часа да ученик без претходног одобрења користи телефон, дужан је да га одмах евидентира у одјељењску књигу.
„Ако ученик буде примијећен да користи телефон за вријеме одмора у школи или школском дворишту, дежурни наставник је у обавези да га одмах евидентира у књигу дежурства и позове одјељењског старјешину како би старјешина информисао родитеља. Све је ово у циљу обезбјеђивања несметане реализације наставе, као и стварања сигурног мјеста за боравак и дружење дјеце“, стоји у одлуци.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала