- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Бесмислени Данци“: Медведев захвалио компанији „Карлсберг“ што улаже у руско оружје

© Sputnik / Јевгениј Бијатов / Уђи у базу фотографијаДмитриј Медведев
Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2023
Пратите нас
Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев иронично је захвалио данској компанији „Карлсберг“ (Carlsberg) што улаже у Русију и помаже фронту.
Медведев је тим речима прокоментарисао изјаву директора компаније Јакоба Аруп-Андерсона који је рекао да су руске власти „украле“ бизнис „Карлсберга“ у Русији.

„Дански пивари из 'Карлсберга' су се, као, наљутили што је њихов удео у руском бизнису пребачен под управу руске државе. Баш лепо! Коначно су никоговићи схватили своју улогу у циркусу наказа и хистерично цвиле – нашу хранилицу су дали другима!“, написао је Медведев на Телеграму.

Он је подсетио да је компанија раније, као и друга западна предузећа, сама све напустила у Русији из политичких разлога, обуставила рад и испоруке и одбила да испуни своје обавезе према руским партнерима.
„И мислили су да њих неће дирати. Ми вама санкције, украјинском режиму оружје, али ви немојте да дирате нашу имовину или нам бар дозволите да је исплативо продамо. Шипак вам, а не новац. И хвала вам на инвестицијама које сада иду у корист Русије, пунећи њен буџет. Јак буџет значи помоћ фронту. У том погледу и бесмислени Данци дају свој допринос савременом руском оружју“, поручио је Медведев.
У јуну 2023. године компанија „Карлсберг“ потписала је уговор о продаји свог бизниса у Русији - пиваре „Балтика“. Компанија је најавила планове да напусти руско тржиште још у марту 2022. године, након почетка војне операције у Украјини. „Карлсберг“ је напоменуо да посао о продаји имовине морају да одобре власти.
Међутим, у јулу ове године, према указу председника Русије, компанија „Балтика“ прешла је под привремену управу руске Федералне агенције за управљање државном имовином Одлука је донета као одговор на западне санкције и замрзавање руске имовине у Европи.
Пиво Карлсберг - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2023
РУСИЈА
Путин привремено национализује имовину страних компанија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала