- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђаковац шокирао Звезду у зауставном времену – ТСЦ одвео Партизан на плус шест!

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалер Црвене звезде
Фудбалер Црвене звезде - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2023
Пратите нас
Црвена звезда и ТСЦ ремизирали су у заосталом мечу 8. кола Суперлиге – 1:1 (0:0). Резервиста Александар Катаи погодио је мрежу тима из Бачке Тополе у 84. минуту, да би Ифет Ђаковац шокирао Маракану голом у судијској надокнади. Црвено-бели су на „минус шест“ у односу на лидера Партизан после 12 одиграних кола.
Мучила се Црвена звезда у најјачем саставу пред око 3.000 својих највернијих навијача на стадиону „Рајко Митић“. Гости из Бачке Тополе стигли су драстично ослабљени, сусрет су почели без Илића, Ђаковца и Цветковић, док је Барак Бахар извео најбољих 11.
Ни то није помогло да се пронађе пут до Симићеве мреже у првом полувремену.
Претила је Звезда, имала лопту више у поседу, али без праве шансе да озбиљније угрози ТСЦ.
Питер Олајинка се испромашивао, па је Израелац у 66. минуту послао у игру Шерифа Ендиајеа, док је Красо Заменрио Стаменића, а Јован Мијатовић Османа Букарија.
Ни трострука измена није резултирала променом резултата на Маракани, па је Израелац Бахар посегнуо за још једним „џокером“ – Александаром Катаијем. Момак из Србобрана који је прошле сезоне био најбољи појединац у редовима српског шампиона, ове године прилику добија „на кашичицу“, а управо је његов улазак на терен донео предност домаћину.
Након што је млади и талентовани Јован Мијатовић погодио пречку, лопта се одбила право на главу Катаију који је главом са три метра послао у мрежу.
Чинило се да ће црвено-бели уписати тријумф и да ће прићи Партизану на четири бода, али је Ифет Ђаковац успео да шокира Звезду голом у 92. минуту за велику радост тима који с клупе води Жарко Лазетић.
На крају звиждуци за домаће фудбалере.
"Нисмо победили, а морали смо да добијемо ову утакмицу. Али, морамо да будемо спремни, морамо да се подигнемо за утакмицу у суботу", рекао је кратко снуждени Барак Бахар, тренер Црвене звезде.
Србија - Литванија - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2023
СПОРТ
УЕФА жестоко казнила Србију за меч са Бугарском, ФСС се жалио
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала