- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Митрополит Јоаникије се огласио поводом избора нове црногорске Владе

© Sputnik / Лола ЂорђевићМитрополит Јоаникије
Митрополит Јоаникије - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2023
Пратите нас
Митрополит црногорско-приморски Јоаникије упутио је честитке новоизабраним предсједницима Скупштине и Владе Црне Горе Андрији Мандићу и Милојку Спајићу поводом избора на функције.
У честитки Мандићу митрополит Јоаникије је изразио уверење да ће нови председник Скупштине дати видљив допринос владавини права у земљи.
„Уверени смо да ћете, користећи Ваше богато политичко искуство и мудрост, дати видљив допринос владавини права у нашој Отаџбини како би сви њени људи и различити друштвени и политички субјекти живели у међусобном миру и узајамном поштовању, трудећи се сложно и искрено и за своје и за опште добро. Желимо Вам пуни успех на тој узвишеној и веома одговорној дужности", наводи се у честитки Мандићу.
Јаникије је у честитки Спајићу истакао уверење да ће као премијер донети добро Црној Гори.
„Уверени смо да ће Влада којом ћете заслужено председавати донети добро Црној Гори и њеном народу који је још увек жељан правде, слободе и поштено вреднованог рада, а понајвише братске слоге и међусобног разумевања. Желимо Вам пуни успех на тој високој и надасве одговорној дужности“, наводи се у честитки Спајићу.
Премијер Црне Горе Милојко Спајић - Sputnik Србија, 1920, 31.10.2023
РЕГИОН
Почело је варницама и ударцима испод појаса: Колико ће опстати нова власт у Црној Гори
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала