- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бродолом, отказ и нови селектор за пут у Лесковац

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаМладен Крстајић
Младен Крстајић  - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2023
Пратите нас
Бугарски фудбалски савез разрешио је дужности Младена Крстајића после бродолома у квалификацијама за Европско првенство 2024. године, и сада је познато ко ће наследити Србина на клупи. То је Илијан Илијев који је представљен у Софији као нови селектор.
Актуелни тренер Черномореца водиће национални тим у Лесковцу против Србије у последњем мечу квалификација.
Кевин Дурент - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2023
СПОРТ
Екипа „лудог Србина“ славила у лудом мечу: Дурент трагичар – а НБА има нову звезду
"Много сам размишљао о предлогу. Тешко је додати још један посао мирном послу у клубу, али у овом тешком моменту ја имам обавезу да помогнем. Играчи су долазили са забринутошћу да играју за репрезентацију, то морамо да променимо и да им дамо самопоуздање. То је први задатак, а други да ако не можемо да победимо, бар да не изгубимо", навео је Илијев.
Бугари са Крстајићем на челу тотално су подбацили, а кап која је прелила чашу био је пораз у октобру на свом терену од такође, прежаљене Литваније.
Уследила је захвалница некадашњем селектору Србије, који се није прославио ни водећи Орлове на Мундијалу у Русији пре пет година, када Србија са Крстајићем на месту селектора није изашла из групе са Швајцарском, Бразилом и Костариком.
Младена који се није снашао ни у Бугарској, замениће поменути Илијев који је на првом месту бугарског првенства са Черноморецом после 15 одиграних кола.
Он ће наставити да ради као тренер поменутог тима, а водиће и национални тим у двобоју са Србијом на стадиону „Дубочица“ у Лесковцу 18. новембра.
И док су Бугари без шанси за пласман на Европско првенство, Србији и бод доноси пласман на завршни турнир, на ком није била још од 2000. године и ЕП у Белгији и Холандији.
Србија би и пре тога могла да избори пласман на ЕП у случају да Црна Гора остане без бодова у наредна два меча са Литванијом 16. новембра и Мађарском три дана касније.
Љубинко Друловић у Миљановом корнеру - Sputnik Србија, 1920, 31.10.2023
СПОРТ
ФСС: Смењен Ђорђевић – постављен Друловић
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала