- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Премијер Српске: Упутили смо кинеском амбасадору у УН извештај РС о стању у БиХ

Пратите нас
Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас да је кинеском амбасадору у Уједињеним нацијама упутио 30. Извештај Српске Савету безбедности, како би та земља, која од сутра председава тим телом могла да изнесе истину о стању у БиХ.
"Видели сте шта је господин Кристијан Шмит, који се лажно представља, послао Савету безбедности УН - све лаж до лажи. Али и Влада Републике Српске је послала свој извештај", рекао је Вишковић новинарима у Приједору.
Он је нагласио да је добра околност за РС то што Кина већ од сутра председава Саветом безбедности УН.
Влада Републике Српске је у извештају упућеном Савету безбедности УН нагласила важност "окончања нелегалне и дестабилизујуће улоге Кристијана Шмита као неизабраног страног диктатора БиХ", преноси Срна.
Такозвани високи представник у Босни и Херцеговини Кристијан Шмит требало би сутра да у Савету безбедности УН поднесе пети Извештај о стању у БиХ, у којем се углавном осврће на Републику Српску и њеног председника Милорада Додика и тврди да је од доласка у БиХ сведочио, како наводи, “до сада невиђеном нивоу напада” на Дејтонски споразум и на његов мандат.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала